Μεταφορά Κατοικίδιων

Το κατοικίδιο σας ταξιδεύει με ασφάλεια.


Σύμφωνα με την υπ.αρ.Β/41804/4443/13-9-2011, εγκύκλιο του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, σας ενημερώνουμε ότι για τις μετακινήσεις ζώων συντροφιάς σε λεωφορεία της Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης Α.Ε., ισχύουν τα εξής:


Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος θα πρέπει να επιδεικνύει το διαβατήριο του ζώου ή το βιβλιάριο υγείας, το οποίο να είναι ενημερωμένο τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία.

Τα ζώα συνοδείας αναπήρων ανεξαρτήτως, μεταφέρονται ανεξαρτήτως μεγέθους , δεν τοποθετούνται σε καλάθι αλλά φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

 

Σύμφωνα με την προαναφερόμενη εγκύκλιο ως μικρά κατοικίδια συντροφιάς εννοούνται ζώα βάρους έως δέκα (10) κιλών και  για την μετακίνηση τους με τα λεωφορεία υπεραστικών γραμμών θα πρέπει να μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς διαστάσεων 50Χ40X35 εκατοστών τα οποία τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών και συνοδεύονται απο τον ιδιοκτήτη τους.

 

 Τα ζώα αυτά θα τοποθετούνται είτε στο διάδρομο είτε στα κλιμακοστάσια (σκάλες) των λεωφορείων, πλησίον σε κάθε περίπτωση του ιδιοκτήτη τους.

Η εταιρεία μας δεν μεταφέρει ζώα στο χώρο των αποσκευών.

 

Για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, περιορίζουμε τη μεταφορά των κατοικίδιων ζώων, σε ότι αφορά στον αριθμό σε δύο κατοικίδια ανά λεωφορείο

Μετάβαση στο περιεχόμενο