Ιστορική Αναδρομή

Η ιστορία μας ξεκινάει πριν από τον πόλεμο του 1940 που ο κάθε μέτοχος-ιδιοκτήτης είχε από μία γραμμή εκμετάλλευσης.
Στον πόλεμο όλοι οι μέτοχοι διαθέσαν τα λεωφορεία και τις υπηρεσίες τους για την μεταφορά στρατιωτών με αποτέλεσμα να χάσουν τα λεωφορεία τους εις το χρέος προς την πατρίδα.

Μετά από τον πόλεμο τους ξαναδόθηκαν οι άδειες από το κράτος και συνέχισαν την εκμετάλλευση τον γραμμών ενώνοντας όλα τα σημεία του νομού μας ξανά με τα λεωφορεία τους.

Το 1957 ιδρύθηκε το Κοινό Ταμείο Εισπράξεων Λεωφορείων μια συνεργασία όλων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Το 1967-1968 επί της δικτατορίας ιδρύεται το 7ο ΚΤΕΛ μια σύμπραξη των ΚΤΕΛ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το οποίο ήταν δυστυχώς ζημιογόνο και αργοκίνητο επειδή ήταν συνένωση όλων αυτών και υπήρχε μεγάλη ασυνεννοησία.

Το 1973 με τον νόμο 102/73 τα ΚΤΕΛ ξαναγίνονται αυτόνομα με έδρα και περιοχή εκμετάλλευσης τον νομό τους. Έτσι ιδρύεται το ΚΤΕΛ Ν. ΞΑΝΘΗΣ και κρατείτε αυτή η μορφή έως το 2003.

Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2003 σύμφωνα με τον νόμο 2963/2001 μετονομαζόμαστε σε ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε. με μορφή πλέον ανώνυμης εταιρίας.

 

Πλέον διαθέτουμε:

  • Ένα στόλο από 55 υπερσύχρονα καινούργια υπεραστικά λεωφορεία εκ των οποίων το ένα είναι δυόροφο με 60 θέσεις και 6 μικρολεωφορεία 20 έως 30 θέσεων.
  • Τουριστικό γραφείο με 4 τουριστικά λεωφορεία εκ των οποίων το ένα είναι δυόροφο για διοργάνωση εκδρομών.
  • Αυτόνομο σταθμό ανεφοδιασμού – συνεργείο για όλα μας τα λεωφορεία έργο που πραγματοποιήθηκε το 2008.
  • Πρακτορεία στην Θεσσαλονίκη (Σταθμός Μακεδονία) και στην Αθήνα (Σταθμός Κηφισού).

Καθημερινά μεταφέρουμε 3200 μαθητές με ασφάλεια στα Σχολεία τους και περίπου 4000 επιβάτες με προορισμούς Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Κομοτινή – Δράμα και φυσικά στον όμορφο Νομό μας.

Η εταιρία μας απασχολεί 70 οδηγούς και 35 υπαλλήλους, προσωπικό άρτια εκπαιδευμένο να σας προσφέρει τις υπηρεσίες μας και να ικανοποιήσει κάθε σας ανάγκη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο